Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niezawodny piernik

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
dżem 0,5 słoiczka
mleko 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 20 gramów
bakalie ilość wg uznania
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Niezawodny piernik

Jajka całe ubijamy z cukrem na puszysta masę. Sypkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy je do masy jajecznej na przemian z olejem i dżemem. Na końcu mieszając już całość łyżką wsypujemy oprószone wcześniej w mące bakalie. Ciasto przelewamy do foremki keksowej (36x12 cm). Pieczemy w 180°C około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:53
Zawsze się udaje.
Edith85 31.12.2016 09:32
Prosto i smacznie
MonikaW 31.12.2016 08:28
Lubię takie proste przepisy
Franciszek 31.12.2016 00:54
Dobry piernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak