Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niezawodny biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuka
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczka
woda gazowana 4 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Niezawodny biszkopt

Oddzielamy białka od żółtek.Ubijamy na sztywno, zaś żółtka mieszamy z octem. Po wymieszaniu dosypujemy cukier i ubijamy na puch.
Następnie dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wodę gazowaną. Na końcu wlewamy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy na blachę lub tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. przez 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.04.2013 07:18
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak