nietypowe schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schad

    1 kg
  • olej do smażenia

  • sezam do panierki

    2-3 łyżki
  • sól

  • sok z cytryny

  • białko

  • natka pietruszki

  • foremki do ciastek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w 1 cm plastry.Lekko rozbijamy ,solimy oprószamy pieprzem skraplamy sokiem z cytryny ,odstawiamy na 20 min.Rozgrzewamy olej kotlety lekko podsmażamy z obu stron i osączamy z tłuszczu układamy na desce i foremkami wycinamy różne kształty.
Do jednej miski wsypujemy sezam a do drugiej wbijamy białko i roztrzepuje .Mięso moczany w białku a następnie w sezamie.Smażymy z obu stron az się sezam zarumieni. Ozdobimy natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat