Przepis i sposób przygotowania na: Nietradycyjna kora orzechowa
2. Krem: Sok brzoskwiniowy z puszki mieszamy z wodą. Odlewamy pół szklanki w której rozrabiamy dokładnie żółtka, budynie oraz mąkę. Pozostały sok z wodą zagotować razem z cukrami. Na gotujący sok wlewamy przygotowaną masę i mieszamy aż zgęstnieje. Gotowy budyń odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Brzoskwinie kroimy w małą kostkę i mieszamy z gotowym kremem.
3. Galaretki rozpuszczamy w litrze wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia i wstępnego stężenia.
4. Przełożenie ciasta: jedno ciasto bakaliowe - 1/2 kremu - drugie ciasto bakaliowe - 1/2 kremy - tężejące galaretki. Całość odstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Smacznego :)