Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nie-Pizza z rukolą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pomidor 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 sztuki
pesto 1 łyżeczka
rukola pęczek
ser żółty 50 (tarty)
szynka parmeńska 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: nie-Pizza z rukolą

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Ciasto rozłóż w formie do pieczenia (u mnie forma do tarty) na pergaminie, ponakłuwaj widelcem, aby nie urosło zbyt pulchne i upiecz.

Pomidora pokrój w plastry. Szynkę w kwadraty (dowolnej wielkości), cebulę w półplastry.
Upieczone ciasto posmaruj odrobiną pesto. Wyciśnij na nie czosnek. Ułóż piórka cebuli i resztę składników (bez ziół). Posyp żółtym serem i zapiekaj do czasu aż szynka się zacznie skręcać :) a ciasto rumienić.

Na wierzch upieczonej "pizzy" porozrzucaj świeże liście rukoli i bazylii.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 05.11.2012 17:59
lubię takie nie-Pizze he :) piękne zdjęcie
caralajna 05.11.2012 17:59
lubię takie nie-Pizze he :) piękne zdjęcie
cooleczka 23.10.2012 18:36
kusząca
cooleczka 23.10.2012 18:36
kusząca
Zdzisław 17.10.2012 20:21
pięknie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak