Niemiecki naleśnik z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 szklanki
  • jajko

    3
  • mleko

    1/2 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubij delikatnie jajka. Wlej mleko, roztopione masło, sól oraz cukier. Powoli dodaj przesypaną przez sito mąke, cały czas mieszając, aż do powstania gładkiej masy bez grudek.
Posmaruj okrągłą formę tłuszczem i wlej masę. Piecz w rozgrzanym do 220C piekarniku przez ok. 12 -15 minut.
Po wyciągnieciu naleśnika poukładaj na wierzchu owoce. Możesz polac syropem klonowym bądź czekoladowym, dodać pokrojone migdały lub orzechy. Rodzaj dodatków zależy od ciebie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 13.04.2013 23:34
fantastyczny przepis na smakołyki :]
tomek18 01.08.2012 17:07
super pomysł
caralajna 07.07.2012 07:08
ale fajny :)
adelajda 04.07.2012 21:14
Bardzo zgłodniałam !!
Rafał10 01.07.2012 11:31
wygląda smakowicie !
czekoladka_m 19.06.2012 16:53
bardzo fajny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat