Niekwaśna surówka z kwaszonej kapusty.

Niekwaśna surówka z kwaszonej kapusty.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew duża

    1 szt
  • jablko słodkie

    2 szt
  • szczypiorek

    1/3 peczek
  • oliwa

    według potrzeby
  • przyprawy

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • kapusta kiszona

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kwaszoną odcisnąć z soku (jeśli zbyt kwaśna, opłukać i odcisnąć) , można pokroić nieco, jeśli pasemka są zbyt długie.
Obrane jabłka i marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej.
Cebulkę pokroić drobno, szczypiorek posiekać.
Wszystko wymieszać, oprószyć sola, pieprzem, ulubionymi innymi przyprawami.
Całość polać obficie oliwa z oliwek.
Dobrze wymieszać.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat