Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nieklasyczne Pesto jako dodatek do różnych dań

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pesto
orzechy nerkowca 4 sztuki
bazylia świeża 10 listków
awokado 0,5 sztuki
oliwki zielone 15 sztuk bez pestek
czosnek 3 ząbki
cebula 0,5 sztuki
oliwa
sok z cytryny 0,5 sztuki
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Nieklasyczne Pesto jako dodatek do różnych dań

Cebulę i awokado pokroić w mniejsze kawałki np w dużą kostkę, lub po prostu na 4 części.
Najpierw zblędować orzechy nerkowca, następnie dodać resztę składników i jeszcze raz zblędować ale nie bardzo dokładnie. Tak by zostały małe grudki.

Takie pesto można jeść jako dodatek do makaronów, mięsa, a nawet sos do surówek. Na zdjęciu widać pesto z dodatkiem pekińskiej, kukurydzy, cebuli, oliwek i ogórka. PYCHA!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.02.2013 20:57
bardzo fajny pomysł
Betka 11.01.2013 15:13
rewelacyjnie się prezentuje;)
parysek10 19.09.2012 16:08
wygląda fantastycznie
caralajna 19.09.2012 10:04
myślę, że pyszne musi być takie pesto, na takie wygląda :)
Konczi 18.09.2012 20:06
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak