Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielny łosoś Msewki.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny z 1\4 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
olej do smażenia
mąka pszenna 2 łyżki
łosoś filet 80 bez skóry

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielny łosoś Msewki.

Filet z łososia umyć w zimnej wodzie,delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym.Podzielić na porcje.Ja pokroiłam na 9 kawałków-po 3 na osobę. Każdy kawałek ryby oprószyć solą morską i pieprzem cytrynowym i skropić sokiem z cytryny.Na chwilę odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać dobrze olej.Każdy kawałek ryby oprószyć mąką pszenną z obu stron i kłaść na rozgrzany tłuszcz.Smażyć na rumiano z obu stron,delikatnie przewracając łopatką. Rybka jest z wierzchu lekko chrupiąca a w środku rozpływa się w ustach.I robi się ją błyskawicznie.Córka mogłaby jeść taki obiad co niedziela.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.09.2013 14:48
też tak robię i wychodzi pyszny :)
GOSIA18 24.09.2012 10:06
uwielbiam ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak