Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielna pieczeń :

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina pieczeniowa 70 dag
sól do smaku 1 szczypta
pieprz mielony do smaku 1 szczypta
olej roślinny 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielna pieczeń :

Sudany roast .
Typowe danie kuchni angielskiej . Bardzo proste danie . Klasycznie podawana z pieczonymi ziemniakami , Puddingiem z Yorkshire , i mi . W wydaniu angielskim lekko twardawa ( wystarczy podlewać woda w trakcie pieczenia i już po problemie ).
Mięso uformować ( jeśli trzeba obwiązać by nabrało kształtu . Posolić , popieprzyć . Obsmażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano . Przełożyć do brytfanki podlać wodą i piec ok. 2 godzin przewracając i systematycznie podlewając wodą by była miękka . Wyjąć mięso . Pozostałości po pieczeniu na brytfance rozpuścić w odrobinie gorącej wody tak by powstał sos . W miarę potrzeby sos doprawić .Pieczeń pokroić w cienkie plastry. Polać sosem .

Przepraszam za jakość zdjęcia ale jest to jeden z pierwszych spisanych przepisów i pierwszych zdjęć - jakie były widać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 27.05.2013 10:36
wyśmienita pieczeń
miki47 27.05.2013 10:22
znakomity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak