Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedojrzałe biszkopty na biszkopcie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
ocet 1 łyżka
woda gazowana 4 łyżka
krem tiramisu 1 opakowanie
mleko 3,2% 1
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
kakao 1
woda 1 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Niedojrzałe biszkopty na biszkopcie

Oddzielamy białka od żółtek.Ubijamy na sztywno.Do żółtek dodajemy ocet, miksujemy.Następnie wsypujemy maki, proszek do pieczenia i wodę.Mieszamy.Na końcu wlewamy pianę z białek.Mieszamy. Gdyby ciasto było zbyt gęste, dolewamy odrobinę mleka. Dzielimy na dwa i do jednego dodajemy kakao.Wlewamy na blachę,dużą. Pieczemy biszkopt 30 min. w 180st. Przygotowujemy krem tiramisu z taką ilością mleka, jaka podana jest na opakowaniu. NA wystudzony i nasączony rozpuszczoną w szklance wrzątku galaretką biszkopt smarujemy krem,następnie układamy namoczone w galaretce biszkopty, i zalewamy galaretką która nam została po namaczaniu biszkoptów. Gdy stężeje, kroimy na kawałki tak, by jeno ciastko miało jeden biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 14.03.2013 18:24
mi siępodoba
Laila2786 07.03.2013 11:50
uwielbiam takie fantazyjne słodkości
msmors 06.03.2013 13:13
bardzo ciekawy przepis
Janina 06.03.2013 13:05
bardzo pyszne
Marti
Marti 06.03.2013 13:04
Dzięki...:)
halina17 06.03.2013 12:53
Hehe ale nazwa ciasta, fajnie to wymyśliłaś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak