Niedojrzałe biszkopty na biszkopcie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • jajko

    4 sztuka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • ocet

    1 łyżka
  • woda gazowana

    4 łyżka
  • krem tiramisu

    1 opakowanie
  • mleko 3,2%

    1
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • galaretka agrestowa

    1 opakowanie
  • kakao

    1
  • woda

    1 (wrząca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielamy białka od żółtek.Ubijamy na sztywno.Do żółtek dodajemy ocet, miksujemy.Następnie wsypujemy maki, proszek do pieczenia i wodę.Mieszamy.Na końcu wlewamy pianę z białek.Mieszamy. Gdyby ciasto było zbyt gęste, dolewamy odrobinę mleka. Dzielimy na dwa i do jednego dodajemy kakao.Wlewamy na blachę,dużą. Pieczemy biszkopt 30 min. w 180st. Przygotowujemy krem tiramisu z taką ilością mleka, jaka podana jest na opakowaniu. NA wystudzony i nasączony rozpuszczoną w szklance wrzątku galaretką biszkopt smarujemy krem,następnie układamy namoczone w galaretce biszkopty, i zalewamy galaretką która nam została po namaczaniu biszkoptów. Gdy stężeje, kroimy na kawałki tak, by jeno ciastko miało jeden biszkopt.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TEtalicha 14.03.2013 18:24
mi siępodoba
Laila2786 07.03.2013 11:50
uwielbiam takie fantazyjne słodkości
msmors 06.03.2013 13:13
bardzo ciekawy przepis
Janina 06.03.2013 13:05
bardzo pyszne
Marti 06.03.2013 13:04
Dzięki...:)
halina17 06.03.2013 12:53
Hehe ale nazwa ciasta, fajnie to wymyśliłaś.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat