Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NIEBO W GĘBIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 1
cukier 0,5 SZKLANKA
żółtko jajek 5
mleko 1 SZKLANKA
galaretka 2

Przepis i sposób przygotowania na: NIEBO W GĘBIE

-MARGARYNE ROZPUŚCIĆ Z 0,5 SZKL CUKRU
-DODAĆ 5 ŻÓŁTEK ROZTRZEPANYCH
-ŻELATYNĘ(NIE GOTOWAĆ) ROZPUŚCIĆ W SZKL MLEKA
-DODAĆ 8 ŁYŻEK WODY I WLAĆ MASŁA
-BIAŁKA UBIĆ Z 0,5 SZKL CUKRU
-MASE PODZIELIĆ NA PÓŁ, JEDNĄ ZMIESZAĆ Z KAKAO.
-NAJPIERW WLEWAMY MASĘ BIAŁĄ,
-NASTĘPNIE 1 GALARETKĘ
-NA TO CIEMNA MASA I 1 GALARETKA.
-MOŻNA PRZEŁOŻYĆ OWOCAMI

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 02.08.2013 16:19
bez ładu i składu - jakie masło wlać skoro nie ma go w składnikach ? to samo z kakao - też brak.... cukru podajesz 0,5 szkl. a potem w opisie widzę 2x 0,5 szkl. , galaretki nie wiadomo jakie, żelatyny są różne opakowania więc 1 sztuka to bardzo mylące może być .... o formie już nie wspomnę - nic nie wiadomo....
Magula 02.08.2013 11:09
Szkoda że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak