Niebianski chlodnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórków kokosowych

    1 lyzka
  • szczypta cukru wanilinowego

  • sok ananasowy z puszki

    1/2 puszki
  • sok z cytryny

    2 lyzki
  • kefir

    300 ml
  • mleko kokosowe

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej patelni teflonowej - bez dodatku tluszczu, wiorki kokosowe posypujemy cukrem wanilinowym i zrumieniamy. Banany obieramy. Dwa z nich kroimy na drobno, zgrniatamy widelcem i wraz z jogurtem i mlekiem kokosowym, miksujemy, lub zwyczajnie mieszamy lyzka. Dodajemy ananasa wraz z syropem i dokladnie mieszamy. Jeden banan korimy w polcentymetrowej grubosci prazki i skrapiamy sokiem z cytryny. Kilka kawalków pozostawiamy do dekoracji, a reszte wrzucamy do masu jogutrowo-owocowej. Wierzch, dekoracyjnie obsypujemy uprazonymi wiorkami kokosowymi. Schladzamy w lodowce przez ok 30 minut. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 05.12.2012 07:22
dobry
caroline1983 02.01.2012 20:33
tyle owoców i to tak smacznych musi niebiańsko smakowac :)
beatkaa153 08.09.2011 17:14
wygląda apetycznie
Ewa104 03.08.2011 22:35
Domyślam się , skąd nazwa.Tak jak Ewcia wcześniej zauważyła \"niebo w ...\"
wolochski 02.06.2011 21:58
super
kitka 16.01.2011 15:28
pięknie wygląda;]
justyna111 17.09.2010 16:17
super
Lidia11 17.09.2010 14:47
wygląda interesująco
Emilia22 14.09.2010 16:28
smakowicie wygląda
ZEWA 17.08.2010 11:42
Niebo w ...............

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat