Najpierw kroimy szynkę wieprzową w cienkie paski, obtaczamy w marynacie (sól,pieprz, 2 łyżki oliwy, papryka, estragon) i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy ciasto na naleśniki. Mąkę przesiewamy, dodajemy, mleko, jajko, czereśnie drylujemy, blendujemy i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie miksujemy i również odstawiamy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy i dodajemy posiekany czosnek. Liście szpinaku przemywamy wodą i wsadzamy do garnka. Gotujemy aż zmniejszą swoją objętość. Zestawiamy z gazu i na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy mięso i smażymy aż do miękkości. W międzyczasie gotujemy komosę i powoli smażymy naleśniki. Gdy wszystkie składniki są gotowe, na jednej stronie naleśnika, wykładamy komosę, mięso, szpinak, a na sam koniec trochę serka ricotta, opcjonalnie można polać sosem sojowym, dla wzmocnienia smaku :) Przykrywamy drugą połówką naleśnika i zajadamy ze smakiem :) Smacznego!