Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

niebanalny, ostro-słodki filet w syropie klonowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
syrop klonowy 2/3 szklanki
czosnek 4 ząbki
sos sojowy do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: niebanalny, ostro-słodki filet w syropie klonowym

całe filety najlepiej zamarynować dzień wcześniej w syropie klonowym (tak żeby przykrywał w naczyniu) z odrobiną sosu sojowego i 4 ząbkami czosnku
(posiekać)
przed pieczeniem posolić i oprószyć pieprzem, wstawić do piekarnika,
ja włączam grill na 190 C i po ok. 15 min odwrócić,
podlewać zalewą,
jak zrobi się złota skórka (ok.30 min) to wyciągnąć i na chwilę przykryć i odstawić
podawać z ziemniakami w mundurkach z dipem ziołowym lub czosnkowym
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyjadacz 20.01.2013 23:27
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak