Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nicejska zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczka lub cukinii 1 szt
marchewka
ziemniak
szalotki 2 szt
zielonej fasolki 5 dag
zielonego groszku z puszki 5 dag
pomidorów dojrzałych 40 dag
makaronu drobnego 1/2 szkl
pasty z suszonych pomidorów 1 łyżka
sól
pieprz
bulion drobiowy 5 szkl
pesto 6 łyżek
parmezan 2-3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Nicejska zupa jarzynowa

Warzywa obrać umyć, pokroić w paski, fasolkę szparagową – na niewielkie kawałki, a pomidory – bez skórki w kostkę.
Pokrojony kabaczek (cukinie), ziemniak, marchewkę, pomidory i posiekane szalotki włożyć do garnka, zalać gorącym bulionem, doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 15 minut. Dodać groszek, fasolkę i makaron, gotować przez 10-15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos pesto dokładnie wymieszać z pastą z suszonych pomidorów. Na każdy talerz położyć porcję przygotowanego sosu i wlać gorącą zupę, posypać ją parmezanem, natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak