Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niby gulasz z dudek wieprzowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dudki wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 sztuka
Barszcz biały 1 opakowanie
marchewka 1 szt
pietruszka
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Niby gulasz z dudek wieprzowych

Dudki należy umyć i obgotować. Studzimy je, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. U mnie była kosteczka. Przekładamy je do garnka i zalewamy wodą, dodajemy warzywko. Powinny być nią zakryte. Należy je zagotować. Kroimy drobno cebulę i dodajemy do garnka. Marchewkę obieramy, kroimy w półplasterki i również dodajemy do dudek. Gotujemy do miękkości. Kiedy płucka będą miękkie, dodajemy przygotowany według przepisu na opakowaniu barszcz. Dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.04.2014 18:04
Dobry taki.
Anna133 21.09.2013 19:12
co to dudki >?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak