Niby gulasz z dudek wieprzowych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dudki wieprzowe

    1/2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • Barszcz biały

    1 opakowanie
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dudki należy umyć i obgotować. Studzimy je, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. U mnie była kosteczka. Przekładamy je do garnka i zalewamy wodą, dodajemy warzywko. Powinny być nią zakryte. Należy je zagotować. Kroimy drobno cebulę i dodajemy do garnka. Marchewkę obieramy, kroimy w półplasterki i również dodajemy do dudek. Gotujemy do miękkości. Kiedy płucka będą miękkie, dodajemy przygotowany według przepisu na opakowaniu barszcz. Dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.04.2014 18:04
Dobry taki.
Anna133 21.09.2013 19:12
co to dudki >?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat