Przepis i sposób przygotowania na: Niby flaczki drobiowe
Kroki postępowania
Mięso pokroić w cienkie paski. Z żołądków zdjąc skórę i również pokroić w paski. Wywar przecedzić.
Korpusy drobiowe | 2 szt |
żołądki drobiowe | 250 gram |
udka kurczaka | 2 szt |
piersi z kurczaka | 2 szt |
masło | 2 łyżki |
marchewka | 1-2 szt |
pietruszka | 1-2 szt |
białe wino | 2-3 łyżki |
cebula | 2 szt |
pieprz ziarnisty | 8-10 ziaren |
ziele angielskie | 5-6 ziaren |
koper | 2-3 gałązki |
majeranek | 2 łyżki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 0,5 łyżeczki |
żółty ser | 2-3 łyżki |
włoszczyzna | 1 szt |
woda | |
Goździki całe Prymat | 1 szt |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 szt |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyzeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: