Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niby capresse

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2 sztuki
mozarella 1 kulka
oliwa 3 łyżki
bazylia
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Niby capresse

Pomidory nacinamy delikatnie. Następnie spażamy. Zdejmujemy skórkę i kroimy w plasterki. Mozarellę po odsączeniu z zalewy kroimy w plasterki. Na półmisku układamy na przemian plasterki mozarelli i pomidora. Przygotowujemy sos mieszajac ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, bazylię oraz sól i pieprz. Przygotowanym w ten sposób sosem polewamy danie. Odstawiamy na około godzinkę, żeby składniki przegryzły się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.03.2013 07:02
wygląda bardzo apetycznie
eeee 19.05.2012 17:00
Ja tez uwielbiam te klimaty ostatnio nawet baaaardzo
Rafał10 16.04.2012 22:17
też lubię eksperymentować z pomidorkiem i mozarellą :) Bardzo pysznie wygląda Twoje połączenie !
anulka69 16.04.2012 10:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak