Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niby bigos:)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula biała 0,5 kg
przyprawy jak do bigosu. wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Niby bigos:)

Najważniejszą zasadą w przepisie jest to aby ilość podstawowych składników była jednakowej gramatury.
Parówki kroimy na małe krążki,cebulę kroimy w tzw piórka,pieczarki w drobne plasterki przy czym część pieczarek trzemy na tarce jarzynowej.
Na patelnię wkładamy dużą łyżkę masła i smażymy kolejno,parówki-przekładamy je do rondla następnie cebulę a na końcu pieczarki.Do rondla wlewamy odrobinę wody lub rosołu,dodajemy przyprawy jak do bigosu i dusimy.
Na koniec mozna dodać łyżkę koncentratu pomidorowego i jeśli ktoś zasmaża bigos może zrobic zasmażkę,
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 27.12.2013 19:01
Może i "niby",ale bardzo apetyczny.
Ada-Gaba 27.10.2013 07:18
fajne i smaczne danie
Motorek 30.08.2013 09:39
bardzo fajny
Wafelek2601 17.04.2013 22:01
Bardzo dobry
Anna152 07.03.2012 08:52
mniam
kuklik 27.02.2012 17:32
fajne i apetyczne
IlonaAlbertos 29.10.2011 19:40
Wygląda wspaniale.
IZABELA29 22.08.2011 10:06
ale pysznie cygani...
misia53 26.05.2011 18:58
Oj Beniu , cyganisz .......
MAŁY 20.04.2011 08:54
pysznie
barbara11561 22.03.2011 16:06
Wspaniały bigos bez kapusty
Ewa111 27.11.2010 12:36
świetna kolacja
IZABELA29 15.09.2010 15:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak