New York Chicken

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z udek kurczaka

    0,5 kg
  • pieczarki

    20 dag
  • boczek wędzony

    6 plastrów
  • ser żółty

    6 plastrów
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • por (biała część)

    1 mały
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • ketchup

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Danie pochodzi z mojego ulubionego pubu w UK, przepis odtwarzałam sama.
Zaczynamy od marynaty. Ketchup i sos sojowy mieszamy ze sobą, można dodać czosnek. Zamiast ketchupu może być sos barbecue. Marynatą smarujemy kurczaka i odstawiamy na około 30 minut. W tym czasie kroimy pora i pieczarki w plasterki.

Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy pora z pieczarkami. Każdy filet owijamy plastrem boczku i żółtego sera.
Zapiekamy przez około 35-40 minut w nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat