Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nerki wieprzowe duszone z cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 4 sztuki
cebula 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nerki wieprzowe duszone z cebulą

Nerki należy umyć i oczyścić. Przekładamy je do garnka z osoloną wodą i gotujemy, aż zmiękną. Wyjmujemy na sitko. Jak trochę ostygną kroimy je w mniejsze kawałeczki. Na patelni rozgrzewamy olej. Przekładamy pokrojoną w piórka cebulę i ją podsmażamy. Zdejmuje ją z patelni. Wrzucamy kawałki nerek i również je podsmażamy. Z powrotem dodajemy cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do potraw. Razem dusimy, aż będą miękkie i smaczne. Ja podałam je z małosolnymi ogóreczkami, kromką chleba i ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.02.2014 19:40
Mają one swoich miłośników.
treonina 07.10.2012 15:29
ja też nie robię nerek, ale spróbowałabym jak smakują - może kiedyś wypróbuję
adelajda 07.10.2012 15:20
nie robię nerek ale jadłam u koleżanki i bardzo mi smakowały !
jasiek 07.10.2012 15:11
nie przepadam za podrobami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak