Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nerka cielęca saute

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerka cielęca 1480 g
tłuszcz 100 g
mąka 20 g
masło 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: nerka cielęca saute

Umyte nerki oprószyć pieprzem i mąką,smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Pod koniec smażenia dodać masło.Solić przed wydaniem.Podawać z dodatkiem ziemniaków,marchwi,surówki z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak