Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nektar z wiśni lub czereśni (płynny owoc)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśni lub czereśni 1 kg
cukru 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nektar z wiśni lub czereśni (płynny owoc)

Z owoców usuwamy pestki. Posupujemy cukrem i podgrzewamy, mieszając, aż puszczą sok. Odstawiamy i chłodzimy. Miksujemy lub przecieramy przez sito i rozcieńczamy wodą według uznania. Otrzymany nektar jest gotowy do spozycia.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 11.12.2010 09:15
Domowy soczek to ja zawsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak