Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Negatyw brownies

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 gram
jajko 2 sztuki
cukier 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
aromat waniliowy 1 łyżeczka
migdały 1/2 szklanki (siekanych lub w płatka
czekolada biała 300 gram
mąka pszenna 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Negatyw brownies

Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać do masła połamaną czekoladę i podgrzewać aż czekolada się rozpuści. Cały czas mieszać.
W misce wymieszać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodać jajka,aromat waniliowy i rozpuszczoną, ciepłą czekoladę z masłem. Całość zmiksować na gładką masę. Dodać migdały. Wymieszać.
Ciasto wylać do foremki (około 25x25cm)
Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak