NASTURCJA A-LA KAPARY

NASTURCJA A-LA KAPARY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól do smaku

  • ziele angielskie

  • kolendra

  • pieprz naturalny

  • liść laurowy

  • goździki

    1-2 szt.
  • cukier do smaku

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - NASTURCJA  A-LA  KAPARY foto
Wykonanie:
Owoce nasturcji zalać wrzącą osoloną wodą zagotować i odcedzić.
Krok 2 - NASTURCJA  A-LA  KAPARY foto
Z octu i wody ( pół na pół) oraz przypraw sporządzić zalewę i wystudzić, zalewę połączyć z owocami podgrzewać , lecz nie zagotować po około 10-15 min zdjąć z ognia i wystudzić.
Krok 3 - NASTURCJA  A-LA  KAPARY foto
Przekładać do czystych słoików i zakręcać przechowywać w lodówce stosować do mięs , ryb, sałatek i sosów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łucja

07.11.2013 22:15
moja mama i dziadek tak robią :)

Cranberry

07.11.2013 15:08
Superowy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat