Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

napoleonki z mandarynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 kg.
masa
mleko 1/2 l.
cukier 1/2 szkl.
budyń waniliowy 2 szt.
masło lub margaryna 2/3 kost.250gr.
mandarynki w puszce w zalewie 1 puszka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: napoleonki z mandarynką

ciasto francuskie rozwałkować na prostokąt i przekroić na 4 paski wyłożyć po 2 paski na 2 blachy ponakłuwać widelcem i upiec w temp.200st.ok.20min.Z mleka,cukru i budyniu ugotować krem przestudzić dodać masło lub margarynę i zmiksować na jednolitą masę,na jeden pasek nałożyć połowę kremu i połowę osączonych mandarynek,przykryć drugim paskiem i podobnie zrobić z pozostałymi paskami.Wstawić do stężenia do lodówki,przed podaniem pokroić je ostrym nożem na kawałki i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 25.11.2013 09:50
Muszą być pyszne
Grazyna0211 14.11.2012 17:49
świetny pomysł
adelajda 02.07.2012 15:09
smakowitości !!!
MAR3STA 23.06.2012 18:52
świetne
Rafał10 23.06.2012 18:43
Pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak