Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 1 kost
cukier 1 szkl
mleko 1 l
krakersy 2 paczki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
budyń śmietankowy 1 opak
cukier waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki

Jajka zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym dodać obie mąki wymieszać.
Zagotować mleko z masłem, zestawić z ognia, dodać masę jajeczną wymieszać dokładnie i postawić na ogniu i zagotować.
Na blachę położyć folię, na folię krakersy i na nie wyłożyć gorący krem, przykryć krakersami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.12.2011 13:03
Aż ślinka cieknie...
Tetiana 30.01.2011 18:57
szybko i smaczne jest!
Beata73 12.08.2010 16:51
wspaniały przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak