Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka z pysznym budyniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2szt 275g
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 4łyżki
cukier drobny 13łyżek
mleko 1l
żółtko jajek 5
cukier waniliowy 2 16g

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka z pysznym budyniem

Ciasto francuskie upiec w piekarniku w temperaturze 200 st C.
Przygotowujemy składniki na budyń .Z 1 litra mleka odlewamy 1 szklankę mleka do wysokiego naczynia wbijamy 5 żółtek dodajemy obie mąki i miksujemy na jednolitą masę.Resztę mleka wlewamy do garnka dodajemy cukier i cukier waniliowy gotujemy.Do gotującego mleka wlewamy budyń i gotujemy aż zgęstnieje ,gorący wylewamy na placek i przykrywamy 2 plackiem posypujemy cukrem pudrem i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.02.2015 11:34
ładnie wygląda
Kejti 09.03.2014 18:39
Fajna do kawki :-)
sara1 07.03.2014 08:21
pyszne słodkości
SmakowitaA 26.02.2014 18:30
Dzięki za miłe komentarze :)
Smaczna_B 26.02.2014 18:11
ale ładna!!!!
martyna94 26.02.2014 18:09
pyszna ci Aniu wyszła , dostajesz pnkt
kaprysiek 24.02.2014 13:59
Nawet nie wiecie jak ja takie coś lubię
Kuchenka 24.02.2014 13:08
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak