Napoleonka z pysznym budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2szt 275g
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    4łyżki
  • cukier drobny

    13łyżek
  • mleko

    1l
  • żółtko jajek

    5
  • cukier waniliowy

    2 16g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie upiec w piekarniku w temperaturze 200 st C.
Przygotowujemy składniki na budyń .Z 1 litra mleka odlewamy 1 szklankę mleka do wysokiego naczynia wbijamy 5 żółtek dodajemy obie mąki i miksujemy na jednolitą masę.Resztę mleka wlewamy do garnka dodajemy cukier i cukier waniliowy gotujemy.Do gotującego mleka wlewamy budyń i gotujemy aż zgęstnieje ,gorący wylewamy na placek i przykrywamy 2 plackiem posypujemy cukrem pudrem i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 03.02.2015 11:34
ładnie wygląda
Kejti 09.03.2014 18:39
Fajna do kawki :-)
sara1 07.03.2014 08:21
pyszne słodkości
SmakowitaA 26.02.2014 18:30
Dzięki za miłe komentarze :)
Smaczna_B 26.02.2014 18:11
ale ładna!!!!
martyna94 26.02.2014 18:09
pyszna ci Aniu wyszła , dostajesz pnkt
kaprysiek 24.02.2014 13:59
Nawet nie wiecie jak ja takie coś lubię
Kuchenka 24.02.2014 13:08
pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat