Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka na cieście półkruchym
Kroki postępowania
W zależności od piekarnika będzie to 20-30 minut.
Ciasto w trakcie pieczenia może pękać, ale wszystkie pęknięcia wypełni masa budyniowa.
mąka pszenna | 3 szkl. |
masło lub margaryna | 250 g |
śmietana 18 proc | 1 szkl. |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mleko 3,2% | 1 litr |
sól | duża szczypta |
cukier | 3/4 szkl. |
jajko | 5 dużych |
budyń waniliowy | 3 op. |
mąka pszenna | 5 pełnych łyżek |
masło | 200 g |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: