Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
3 szklanki -
margaryna
1 kostka -
śmietana 12%
3/4 szklanki -
żółtko jajek
1 szt -
olej
1 łyżka -
masa
-
mleko
1/2 litra -
masło
1/2 kostki -
jajko
2 szt -
mąka pszenna
2 łyżki -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
cukier kryształ
1/2 szklanki -
cukier wanilinowy
2 opakowania
Sposób przygotowania
Sypkie składniki kremu rozetrzeć z rozkłóconymi jajami i rozprowadzić połową szklanki mleka. Gdy reszta mleka się zagotuje, dodać przygotowany budyń i mieszać do zgęstnienia. Gorący krem utrzeć z masłem i od razy przełożyć nim placki. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się