Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój ze skórek pomarańczy i cytryny

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Skórki z pomarańczy i cytryn 4
cukier 1/2 kg
Kwas cytrynowy Prymat 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Napój ze skórek pomarańczy i cytryny

Skórki zalać wrzatkiem na 24 godz. Odlać wodę, ponownie zalać wrzątkiem na 12 godz. Zagotować 5 l wody, wsypać cukier, kwasek i wlać wodę z drugiego moczenia skórek. Skórki zemleć, dodać do zalewy. Po ostudzeniu rozlać do butelek przecedzając sok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 05.01.2011 15:28
Jak było wszystko na kartki to robiłem taki napój pod nazwą dodoni, przypomniałaś mi te czasy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak