Napój z czarnych jagód i porzeczek

Napój z czarnych jagód i porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    20 dag
  • czerwone porzeczki lub czerwone na pół z czarnymi

    20 dag
  • śmietanka

    1 szklanka
  • cukier

    3 łyżki
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Napój z czarnych jagód i porzeczek

Wykonanie:
Porzeczki umyć, odsączyć i oczyścić z szypułek. Zagotować wodę z cukrem , wsypać porzeczki i zagotować odstawić do przestudzenia. Jagody przebrać, umyć, odsączyć, dodać do porzeczek, wlać śmietankę i zmiksować, Odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat