Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój porzeczkowo-pomidorowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 szkl
sok pomidorowy 1 szkl
cukier do smaku
woda 2 szkl
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Napój porzeczkowo-pomidorowy

Owoce dokładnie przebieramy i płuczemy. Osączamy. Przekładamy na sito (ja użyłam durszlaka, sito miałam zepsute)Sito umieszczamy na misce lub dzbanku, tak aby sok swobodnie mógł wypłynąć do naczynia. Przy pomocy widelca owoce dokładnie rozgniatamy. Następnie rozgniecione owoce przelewamy przegotowaną wodą. Napój porzeczkowy wlewamy do dzbanka. Dodajemy sok pomidorowy i cukier do smaku. Na koniec można wrzucić kilka listków mięty.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 26.05.2015 10:17
Smakowite połączenie :)
gosia561 26.05.2015 09:16
dobry po imprezie
zabcia117 26.05.2015 06:58
Pychotka:). Ciekawe połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak