Napój porzeczkowo-pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

    1 szkl
  • sok pomidorowy

    1 szkl
  • cukier

    do smaku
  • woda

    2 szkl
  • mięta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce dokładnie przebieramy i płuczemy. Osączamy. Przekładamy na sito (ja użyłam durszlaka, sito miałam zepsute)Sito umieszczamy na misce lub dzbanku, tak aby sok swobodnie mógł wypłynąć do naczynia. Przy pomocy widelca owoce dokładnie rozgniatamy. Następnie rozgniecione owoce przelewamy przegotowaną wodą. Napój porzeczkowy wlewamy do dzbanka. Dodajemy sok pomidorowy i cukier do smaku. Na koniec można wrzucić kilka listków mięty.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 26.05.2015 10:17
Smakowite połączenie :)
gosia561 26.05.2015 09:16
dobry po imprezie
zabcia117 26.05.2015 06:58
Pychotka:). Ciekawe połączenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat