Nalewka zimowa cebulowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obraną cebulę myjemy i ścieramy na tarce o dośc dużych oczkach. do cebulowej papki należy dolać 40% wódkę , zamykamy naczynie(szklane) i następnie odstawiamy je w ciemne miejsce na 10 dni. Po 10 dniach przecedzamy nalewkę do butelki. Pijemy tylko raz dziennie- jedną łyżkę nalewki rozcieńczonej w 1/4 szklanki wody posłodzonej łyżeczką miodu. Działa wzmacniająco i ma właściwości wirusowe i bakteriobójcze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 09.11.2011 21:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat