Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z pigwy czyli pigwówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 litr
cukir 10 dag
woda 200 ml
pigwa 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z pigwy czyli pigwówka

Owoce pigwy umyć, przekroić na ćwiartki i wydrążyć gniazdo nasienne, Oczyszczone owoce wrzucić do dużego słoika i zalać spirytusem zakręcić i odstawić chłodne miejsce na ok 6 miesięcy. Po tym czasie zlać alkohol do butelek a w garnuszku zagotować wodę z cukrem do rozpuszczenia - wystudzić i połączyć i odstawić na ok 2-3 miesiące w ciemne miejsce im dłużej leżakuje tym lepsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 21.05.2015 09:59
pigwówka mniam
krystyna330 22.01.2014 21:27
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak