Nalewka z owoców berberysu

Nalewka z owoców berberysu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    0,5 kg
  • wódka

    0,5 l
  • spirytus

    0,5 l
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Nalewka z owoców berberysu

Przygotowane owoce (odszypułkowane i umyte) wrzucić do gąsiora i wymieszać z cukrem, odstawić w cieple miejsce na dwa tygodnie. Po tym czasie owoce zalać spirytusem i wódką, a miesiąc później przefiltrować i zlać do butelek. Po okresie trzech miesięcy napój nadaje się do próbowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat