Nalewka z mandarynek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszona skórka z mandarynek

    5 dag
  • cukier

    20 dag
  • woda

    1 szklanka
  • spirytus

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórkę włóż do słoika i zalej nią spirytusem, zamknij.

Odstaw na 2 dni w ciepłym miejscu.

Zlej (bez skórki) do butelki.

Cukier zagotuj z wodą, aby powstał syrop. Do gorącego stopniowo wlewaj nalewką, cały czas mieszając.

Przelej do czystych butelek, odstaw do sklarowania.

Po 2 tygodniach zlej płyn znad osadu. A następnie osad przefiltruj i klarowny połącz z nalewką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gottrina 13.03.2012 18:08
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat