Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEWKA Z MALIN

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 ŁUBIANKA
spirytus 0,5 LITRA
cukier 1 KG
wódka 0,5 LITRA

Przepis i sposób przygotowania na: NALEWKA Z MALIN

Maliny należy ułożyć warstwami przesypywanymi cukrem w słoju. Następnie przykryć gazą i pozostawić w ciemnym pomieszczeniu, w temperaturze pokojowej do momentu puszczenia soku. Po tym czasie wlewamy do słoja spirytus i zostawiamy na conajmniej 2 tygodnie. Po odstaniu zlewamy sok do drugiego słoja, maliny zalwewmy wódką i wszystko odstawiamy na miesiąc. Po miesiącu dolewamy sok z malin do zlanego wcześniej. Mieszmy, filtrujemy przelaeając przez gazę, rozlewamy do butelek i odstawiamy przynajmniej do wiosny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 18:20
bardzo smaczna i zdrowa naleweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak