NALEWKA Z MALIN

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1 ŁUBIANKA
  • spirytus

    0,5 LITRA
  • cukier

    1 KG
  • wódka

    0,5 LITRA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny należy ułożyć warstwami przesypywanymi cukrem w słoju. Następnie przykryć gazą i pozostawić w ciemnym pomieszczeniu, w temperaturze pokojowej do momentu puszczenia soku. Po tym czasie wlewamy do słoja spirytus i zostawiamy na conajmniej 2 tygodnie. Po odstaniu zlewamy sok do drugiego słoja, maliny zalwewmy wódką i wszystko odstawiamy na miesiąc. Po miesiącu dolewamy sok z malin do zlanego wcześniej. Mieszmy, filtrujemy przelaeając przez gazę, rozlewamy do butelek i odstawiamy przynajmniej do wiosny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 27.02.2014 18:20
bardzo smaczna i zdrowa naleweczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat