Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka wiśniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
cukier 1 kg
spirytus 0,5 l
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka wiśniowa

Wiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem. Odstawiamy w zamkniętym słoiku na 10 dni. Co 2-3 dni mieszamy wiśnie z cukrem. Następnie dolewamy spirytus i wódkę, odstawiamy na kolejne 10 dni. Po tym czasie odcedzamy wiśnie od nalewki. Nalewkę przelewamy do butelek, a wiśnie przekładamy do słoiczka- można ich użyć np. do deserów lodowych, ciast lub zjeść je same :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 28.10.2012 23:07
superowa
aginaa 28.10.2012 18:47
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak