Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Nalewka wiśniowa

Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

liście z wiśni
100 sztuk
ajerkoniak
0,75 litra
cukier
1 kilogram
spirytus
500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka wiśniowa

1. Liście wiśni ułożyć w garnku, dodać aronię i gotować 50 min.

2. Następnie przecedzić i dodać cukier.

3. Wymieszać i zagotować.

4. Ostudzoną nalewkę wymieszać ze spirytusem.

5. Odstawić na 2 miesiące. Po tym czasie kosztować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak