Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEWKA PIGWÓWKA !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 4 KG
spirytus 2 LITR
cukier 1/2 KG

Przepis i sposób przygotowania na: NALEWKA PIGWÓWKA !

PIGWĘ MYJEMY WYKRAJAMY GNIAZDA NASIENNE I WKROIMY NA KAWAŁKI. POKROJONĄ PIGWĘ ZASYPUJEMY CUKREM I ODSTAWIAMY NA OKOŁO 3-4 DNI CO JAKIŚ CZAS POTZRĄSAJĄC NACZYNIEM , BY CUKIER SIĘ ROZPUŚCIŁ.. PO 4 DNIACH DOLEWAMY SPIRYTUS I PONOWNIE ODSTAWIAMY NA OKOŁO 1 MIESIĄC POTRZĄSAJĄC CO JAKIŚ CZAS NACZYNIEM. PO MIESIĄCY PRZECEDZAMY PRZEZ GAZĘ DO BUTELEK I ZAMYKAMY.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 14.07.2013 21:39
nalewki to super trunki
kasiek 20.12.2012 22:09
pyszna
Krystyna32 18.09.2012 09:12
super :)
Betka 10.09.2012 08:52
ekstra;)
Andysz 09.09.2012 21:10
mmm super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak