Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka orzechówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 0,5 litra
cukier 1/2 szklanki
orzech włoski 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka orzechówka

Młode orzechy włoskie umyć i pokroić drobno wraz z łupinami. Włożyć do słoja, zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na około 30 dni. Po tym okresie zlać, przefiltrować, natomiast orzechy zasypać cukrem i odstawić na kolejny tydzień.
Przefiltrowany syrop dodać do nalewki i przelać do buteleczek.

PS. NALEWKA LECZY ZATRUCIA POKARMOWE I NIESTRAWNOŚĆ

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 23.09.2012 18:54
Teresa i jak smakuje ? :) aj jeszcze czekam na tegoroczną :)
Stenka 23.09.2012 10:36
wypróbowana
magda28 11.09.2012 20:56
super
Wojciech2 11.09.2012 20:46
Działa dobrze na niestrawności i bóle żołądka. Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak