Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka nektarynkowa

4.0
(24)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nektarynek 1 kg
cukru kryształu 60 dag
cynamonu laska
cytryny 5 plastrów
spirytusu 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka nektarynkowa

Owoce umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć pestki i pokroić na mniejsze części. Wrzucić owoce do szklanego słoja przekładając plastrami cytryny i przesypując cukrem. W środek wcisnąć laskę cynamonu. Słój zakręcić i odstawić na dwie doby. Syrop zlać do osobnego słoja, a owoce zalać alkoholem. Odstawić na dobę. Uzyskany nalew alkoholowy wymieszać z syropem owocowym. Przefiltrować nalewkę przez wielokrotnie złożoną gazę. Przelać do ciemnych butelek i odstawić najlepiej na kilka tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 28.01.2013 23:42
smakowa ;)
kasienka23 22.03.2012 22:23
fajna:)
madi356 15.02.2011 09:13
ja też nie próbowałam, ale z pewnością warto:)
IlonaAlbertos 19.12.2010 21:44
Ja też nie, ale może warto wypróbować :)
Gosia40 19.08.2010 17:17
Takiej nalewki nie próbowałam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak