nalewka muszkatołowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    1/2 litra
  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

    2 szt
  • miód

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gałkę zetrzeć, miód rozmieszać w 2 szklankach wody, zagotować, zszumować i ostudzić.
Małymi porcjami cały czas mieszając, wlewać spirytus, dodać startą gałkę, wymieszać i odstawić w ciemne miejsce na 4-5 miesięcy. Po tym czasie nalewkę przefiltrować, dodać umyte i osuszone rodzynki i odstawić na kolejne 6 miesięcy.
Czeka sie długo na tę nalewkę, ale uwierzcie naprawdę warto!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 06.08.2011 08:21
fajna nazwa:)
MAR3STA 17.01.2011 18:11
super grzaniec;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat