Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka miętowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta 4 gałązki
cukier 4 łyżki
woda 2 szklanki
spirytus 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka miętowa

Wodę zagotowałam z cukrem, ostudziłam. Miętę umyłam, osuszyłam włożyłam do słoja i zalałam zimnym syropem wymieszanym ze spirytusem, zakręciłam i odstawiłam na miesiąc. Po miesiącu gałązki mięty wyciągnęłam. Nalewkę przelałam do butelki i odstawiłam na następne dwa miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 11.09.2014 14:18
lubię miętową nalewkę
Barbara13 11.09.2014 11:40
fajna taka domowa naleweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak