Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka malinowo - jeżynowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 litr
jeżyny 1 litr
cukier 1 kg
spirytus 0,5 l
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka malinowo - jeżynowa

Maliny i jeżyny myjemy. Osuszamy. Wrzucamy owoce do wysokiego słoika. Wsypujemy cukier. Odstawiamy na 7 dni. Codziennie obracamy do góry dnem aby cukier się roztopił. Po 7 dniach zalewamy syrop spirytusem i wódką. Zakręcamy na około 3 tygodnie, co jakiś czas potrząsamy słoikiem. Po upływie 3 tygodni przelewamy przez sitko nalewkę aby pozbyć się owoców. Zlewamy do karafek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiazet 19.09.2016 12:16
super połączenie
Mniam 19.09.2016 11:22
Fajna taka mieszana nalewka, ja robiłam dwa smaki oddzielnie.
Patrycja33 19.09.2016 09:20
chetnie bym taka sprobowala :-)
Krzysztof15 19.09.2016 09:10
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak