nalewka kokosowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko niesłodzone skondensowane

  • mleko skondensowane słodzone

  • wiórki kokosowe

  • spirytus

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem po czym odstawiamy na około tydzień. Mleko skondensowane słodzone miksujemy,to samo robimy z mlekiem niesłodzonym. Oba mleka wlewamy do spirytusu (wcześniej odcedzamy wiórki). Nalewkę odkładamy w ciemne miejsce na kolejny tydzień, po tym czasie nalewka jest już gotowa do degustacji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 04.10.2015 13:35
świetna,chętnie bym spróbowała
Stenka 10.05.2015 14:00
smaczna nalewka
adelajda 24.07.2014 17:42
Na pewno pycha :)))
mysza75 20.06.2014 16:56
ale to musi być dobre mniam
Bernadeta1 17.05.2014 13:52
na pewno rewelacyjna
Kejti 31.03.2014 13:00
Lubię kokosy więc pomysł ciekawy :-)
patryska76 06.03.2014 16:16
Coś co bardzo lubię ;-)
Smaczna_B 06.03.2014 15:58
to coś w rodzaju malibu
Lidzia 06.03.2014 15:24
Pomysłowa.
dada 06.03.2014 15:24
Rozgrzewa i pachnie - cóż więcej chcieć

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat