Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka kokosowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone
mleko skondensowane
wiórki kokosowe
spirytus

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka kokosowa

Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem po czym odstawiamy na około tydzień. Mleko skondensowane słodzone miksujemy,to samo robimy z mlekiem niesłodzonym. Oba mleka wlewamy do spirytusu (wcześniej odcedzamy wiórki). Nalewkę odkładamy w ciemne miejsce na kolejny tydzień, po tym czasie nalewka jest już gotowa do degustacji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.10.2015 13:35
świetna,chętnie bym spróbowała
Stenka 10.05.2015 14:00
smaczna nalewka
adelajda 24.07.2014 17:42
Na pewno pycha :)))
mysza75 20.06.2014 16:56
ale to musi być dobre mniam
Bernadeta1 17.05.2014 13:52
na pewno rewelacyjna
Kejti 31.03.2014 13:00
Lubię kokosy więc pomysł ciekawy :-)
patryska76 06.03.2014 16:16
Coś co bardzo lubię ;-)
Smaczna_B 06.03.2014 15:58
to coś w rodzaju malibu
Lidzia 06.03.2014 15:24
Pomysłowa.
dada 06.03.2014 15:24
Rozgrzewa i pachnie - cóż więcej chcieć
dodi 06.03.2014 15:08
musi być pyszna
Konczi 06.03.2014 14:26
brzmi fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak