Nalewka kokosowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • spirytus

    250 ml
  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
  • mleko skondensowane niesłodzon

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórki wsypać do słoja z nakrętką , zalać spirytusem, zamknąć i odstawić na 3-4 dni. Po tym czasie zmiksować oba mleka, a następnie mieszając powoli wlać przecedzony nalew kokosowy. Odstawić jeszcze na dwa dni .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta92 22.03.2011 13:08
NIC TYLKO ROBIĆ :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat