Nalewka i z pigwy i jabłek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    20 dag
  • jabłka

    20 dag
  • spirytus

    500 ml
  • cukier

    20 dag
  • rodzynki

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka opłukać, obrać i pokroić na kwałki. Pigwę również opłukać i pokroić drobno. Włożyć pokrojone jabłka i pigwę do słoja, dodać rodzynki i zalać spirytusem. Odstawić w ciemne miejsce na około 6 tygodni. Po upływie tego czasu przefitrować i zlać nalew do butelek, a owoce w słoju zasypać cukrem. Odstawić na kolejne 2 tygodnie. Następnie dodać owoców 2 szklanki wody, wymieszać i przefiltrować. Wymieszać z nalewem i pozostaić na około 2 tygodnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 03.12.2013 11:50
super naleweczka :-)
Klausia 02.06.2013 12:34
na pewno pyszne :)
Jansko 15.01.2013 08:26
smaczna
pestka 12.01.2013 11:44
robię nalewkę z samej pigwy- ale w tym roku spróbuję z jabłkami
Stenka 08.12.2012 10:04
jest pyszna, polecam
matesko 31.10.2012 08:29
fajny przepis
matesko 31.10.2012 08:29
fajny przepis
matesko 31.10.2012 08:29
fajny przepis
matesko 31.10.2012 08:29
fajny przepis
okrysia 25.10.2012 16:58
Smaczne to!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat