Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka i z pigwy i jabłek

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 20 dag
jabłka 20 dag
spirytus 500 ml
cukier 20 dag
rodzynki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka i z pigwy i jabłek

Jabłka opłukać, obrać i pokroić na kwałki. Pigwę również opłukać i pokroić drobno. Włożyć pokrojone jabłka i pigwę do słoja, dodać rodzynki i zalać spirytusem. Odstawić w ciemne miejsce na około 6 tygodni. Po upływie tego czasu przefitrować i zlać nalew do butelek, a owoce w słoju zasypać cukrem. Odstawić na kolejne 2 tygodnie. Następnie dodać owoców 2 szklanki wody, wymieszać i przefiltrować. Wymieszać z nalewem i pozostaić na około 2 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.12.2013 11:50
super naleweczka :-)
Klausia 02.06.2013 12:34
na pewno pyszne :)
Jansko 15.01.2013 08:26
smaczna
pestka 12.01.2013 11:44
robię nalewkę z samej pigwy- ale w tym roku spróbuję z jabłkami
Stenka 08.12.2012 10:04
jest pyszna, polecam
matesko 31.10.2012 08:29
fajny przepis
matesko 31.10.2012 08:29
fajny przepis
matesko 31.10.2012 08:29
fajny przepis
matesko 31.10.2012 08:29
fajny przepis
okrysia 25.10.2012 16:58
Smaczne to!
Skoter 23.10.2012 15:42
zrobię
eliza135 22.10.2012 09:13
napewno pyszne
GOSIA18 20.10.2012 18:27
uwielbiam pigwówkę
Betka 20.10.2012 17:32
fajny przepis. domowe nalewki są pyszne;)
Iwka 20.10.2012 16:00
ciekawy przepis. Nalewka musi być przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak